Cukrzyca. Świadomość roli producentów żywności w systemie ochrony zdrowia

Euro CTO Dudek Bryniarski Wójcik

W artykule wywiad z Drem n. med. Jakubem Gierczyńskim, MBA, Ekspertem Instytutu Zarządzania w Ochronie Zdrowia, Uczelnia Łazarskiego

Cykl wywiadów Instytutu Świadomości - Pacjent ze Świadomością

 

“Cukrzyca. Świadomość roli producentów żywności w systemie ochrony zdrowia.” Zapraszamy na rozmowę Eweliny Zych-Myłek, Eksperta komunikacji w ochronie zdrowia, Prezesa fundacji Instytut Świadomości z Drem n. med. Jakubem Gierczyńskim, MBA, Ekspertem Instytutu Zarządzania w Ochronie Zdrowia, Uczelnia Łazarskiego.

 
 

Ewelina Zych-Myłek (EZM): Panie Doktorze, Narodowy Fundusz Zdrowia wydaje 7 mld rocznie na leczenie cukrzycy. W jaki sposób można systemowo pozyskać pieniądze od producentów żywności, która może przyczyniać się do wzrostu zachorowań na cukrzycę i jak je rozdysponować, aby pozyskane środki efektywnie wspierały edukację, leczenie i profilaktykę tego schorzenia?

 

Jakub Gierczyński (JG): Pytanie jest znakomite i dotyczy wielu aspektów. Zacznę od finansowego. Skoro NFZ wydaje ponad 7 mld zł na cukrzycę i jej powikłania, powinniśmy zastanowić się, jak w ramach tych wydatków możemy wykonać pewne oszczędności służące pacjentowi. Mam na myśli ograniczenie zgonów i powikłań.

 Cały artykuł znajdziecie Państwo tutaj:  

ewelina cukrzyca 2.png

 

W artykule wypowiada się: 

Dr n. med. Jakub Gierczyński, MBA, Ekspert Instytutu Zarządzania w Ochronie Zdrowia, Uczelnia Łazarskiego.

 

Autor artykułu :

 Ewelina Zych-Myłek

Ekspert w ochronie zdrowia

Prezes Fundacji Instytutu Świadomości

Euro CTO Dudek Bryniarski Wójcik

Narzędzia

Koncepcja promocji

Public Relations

Public Affairs

Komunikacja

Social Media

Identyfikacja wizualna

Architektura marki

Pozyskanie patronów i partnerów

Customer Relations

Informacje prasowe

Promocja w mediach

Media relations

Media społecznościowe

Monitoring mediów

Prezentacje